Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is nu 1 jaar van kracht

Op 25 mei 2019 is de handhaving op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) precies een jaar van kracht. Nu horen wij u denken ‘de AVG daar moesten we toen op stel en sprong iets mee maar wat is de status nu?’, Wist u dat:

  • Het met de naamsbekendheid van de AVG in bedrijven wel goed zit maar dat de uitvoering en naleving slechts bij zo’n 40% van de organisaties ook correct is ingevoerd;
  • Het beveiligen van informatie juist niet alleen berust op het neerzetten van een stabiele en solide IT-infrastructuur maar vooral werk- processen en procedures.
  • Informatieveiligheid voor 85% bestaat uit het geformuleerde beleid en de mens. De overige 15% wordt behaald door de toepassing van technische maatregelen;
  • Informatieveiligheid een continu en aan verandering onderhevig proces is.

We weten allemaal dat informatieveiligheid van groot belang is maar de AVG toepassen binnen uw organisatie is vaak een uitdaging. En vaak gaat het helemaal niet om heel ingewikkelde zaken maar ontbreekt het eenvoudigweg aan de juiste kennis. Zo krijgen wij bijvoorbeeld met grote regelmaat de vraag:

Wij hebben PC’s in de openbare ruimte staan waarop toegang tot persoonsgegevens te verkrijgen is (balie PC’s), hoe gaan we hier op een veilige en verantwoordelijke manier mee om?

of

Wij verwerken binnen onze bedrijfsprocessen allerlei persoonsgegevens van onze klanten/(personeels-)leden, wat is hierin wel en niet toegestaan?

of

Wij willen graag aan de AVG voldoen maar het ontbreekt ons aan capaciteit en kennis, welke tools zijn er om onze organisatie op korte termijn te laten voldoen aan de wetgeving?

Herkent u zich hier ook in of heeft een andere vraag over de AVG? Dan is DAETA uw partner! Wij zijn dé specialist op het gebied van informatieveiligheid en toegang, met veel ervaring in branches zoals overheden (o.a. gemeenten & bibliotheken), de zorg en de zakelijke dienstverlening.

Wij hebben op basis van onze ervaringen een aantal zeer efficiënte trajecten ontwikkeld die naadloos aansluiten bij uw organisatie. Onze aanpak bestaat uit een praktische benadering. Daarbij kunt u denken aan onze DAETA Certified trajecten zodat u gegarandeerd aan de AVG voldoet, onze Functionaris Gegevensbescherming as a Service voor een vast bedrag per maand en trainingen om uw personeel en vrijwilligers up-to-date te krijgen én te houden.

Wilt u meer weten over deze of onze andere tools? Dan maken wij graag kennis met u.